Dr Linde Verpoort

2019-2020

"Ik startte als eerstejaars HAIO bij MediKorspel. Het is een drukke praktijk dus vanaf de start had ik de mogelijkheid om veel patiënten te zien. Ik mocht wel steeds zelf aangeven hoeveel tijd ik nodig had voor de consultaties, naargelang mijn opleiding vorderde hebben we de consultatietijd dan stap voor stap aangepast. Een van de grote voordelen bij deze praktijk is de patiëntenpopulatie, alle leeftijden komen voldoende aan bod en over het algemeen zijn het allemaal erg fijne mensen. De patiënten staan er ook voor open om door de HAIO gezien te worden. Dit zorgde ervoor dat ik zeer veel verschillende pathologieën heb gezien tijdens mijn stage.


Kara ondersteunde mij steeds tijdens de opvolging van de patiënten, maar ze liet mij een casus wel van begin tot einde zelf oplossen. Dit was absoluut zeer leerrijk voor mij. Kara investeert ook veel tijd in leermomenten. Zij heeft door de jaren heen over heel wat onderwerpen ervaring opgedaan en die deelt ze graag met de HAIO. De praktijkvoering is dus een combinatie van experience- en evidence-based geneeskunde. Kara was steeds bereikbaar voor al mijn (soms vele) vragen, zowel overdag als tijdens wachtdiensten. Ik voelde mij altijd erg goed ondersteund door haar. Verder is ze een correcte PO, afspraken worden altijd nagekomen zoals het hoort.


Het werk wordt eerlijk verdeeld onder HAIO en PO, het is zeker niet zo dat je alleen de minder leuke taakjes krijgt. De drukte in de praktijk was soms uitdagend voor een eerstejaars HAIO, maar dit zorgde er wel voor dat ik heel veel gezien en geleerd heb. Al doende leer je namelijk het meest. Als PO en als arts legt Kara de lat hoog voor zichzelf en voor haar HAIO, hierdoor was mijn eerste jaar bijzonder leerrijk. Ik had steeds het gevoel dat ik in deze praktijk meer bijleerde dan sommige mede-HAIO’s in andere praktijken. Ik kijk dan ook zeker positief terug op mijn eerste stagejaar. Contacteer mij gerust als je nog wat meer informatie wil over MediKorspel!"

Dr Linde Verpoort