top of page
psycholoog.jpg

Psychologische Counseling in MediKorspel

Ben je 16 jaar of ouder en…
Voel je je overspoeld door de uitdagingen in je dagelijks leven?
Ben je onzeker over je functioneren als partner, als ouder, in je job… ?
Loop je een beetje vast en wil je graag emotioneel evenwicht vinden?
Dan is psychologische counseling iets voor jou!

Wat is psychologische counseling?

Counseling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. De counselor ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten of een ontevreden gevoel.   

Counseling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen met de counselor ga je op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden. Je wordt door de counselor ondersteund om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Wie ben ik?

  • Ik ben Mies Vandenkieboom: dochter, zus, echtgenote, moeder, vriendin, collega…

  • Ik ben licentiaat (master) in de pedagogische wetenschappen, ervaren in psychologische en pedagogische begeleiding jongeren en volwassenen, lector aan de UCLL.

  • Ik ben liefhebber van de natuur, wandelen, lezen, lekker eten, gezelligheid.

Hoe werk ik?

  • Samen met jou verken ik jouw zorgen en klachten.

  • Ik help jou zoeken naar manieren om de situatie waarin je vastloopt aan te pakken. We streven hierbij naar een betere mentale gezondheid voor jou.

  • Als blijkt dat je nood hebt aan meer specifieke, meer intensieve ondersteuning help ik jou graag zoeken naar passende hulp.

Tarieven?

Per sessie van 55 minuten betaal je 60 euro. Ik ben houder van een visum en erkenning van de FOD volksgezondheid. Daardoor wordt een deel van dit bedrag terugbetaald door de ziekenfondsen. Vraag bij je ziekenfonds de specifieke regels voor tussenkomst na.

Ik ben ook geconventioneerd voor ELP (eerstelijnspsychologie) en GPZ (gespecialiseerde psychologische zorg). Kom je in aanmerking voor ELP of GPZ? Dan betaal je 11 euro of 4 euro (in geval van verhoogde tegemoetkoming). Je vindt meer informatie op www.ggzlimburg.be

 

Elke sessie wordt contant betaald op het einde van het gesprek. Dit kan cash, via de betaal-app van de bank of d.m.v. bankkaart.

Afspraak plannen?

Neem contact op met het Secretariaat van MediKorspel op de volgende:

bottom of page